Креативна Работилница

Целодневна работилница на која ќе се работи со кративни материјали, изработка на украси, накит и магнети

Continue reading

Работилница по Фотографија

Работилница за изработка на Фотографија, ќе биде организирана во простории на ЛГБТ Јунајтед Тетово. За повеќе информации пишете ни на нашата e-mail адреса.

Continue reading

Филмска и Дискусиска Вечер

1984 e Британска дистопична драма, снимана по истоимениот роман на Џорџ Орвел. Филмот е режиран од страна на Michael Radford, а главните улоги ги толкуваат John Hurt, Richard Burton, Suzanna Hamilton и Cyril Cusack. Филмот го обработува животот на Вилсон Смит, во Лондон, Окејанија – фиктивна држава со тоталитарен режим.

Continue reading

ЛГБТ активизам, историја и терминологија

Почитувани, Ве известуваме дека во Јули, Септември и Октомври ќе организираме три еднодневни обуки на различни теми. Обуките ќе бидат наменети за членови на ЛГБТ заедницата, студенти, подржувачите и активисти кои работат на други полиња, кои во иднина би сакале да продолжат со ЛГБТ Активизам. Првата обука ќе биде одржана

Continue reading

Работилницa а за јога и медитација

Во просториите на Центарот на ЛГБТ заедницата во Тетово, ќе одржуваме работилници по јога и медитација на кои секој може да земе учество. За повеќе информации обратете се на нашата e-mail адреса info@lgbtunited.org, телефонски број +389 78 385 571, или пак кај координаторот на активноста Предраг Трајковиќ.

Continue reading

Пикник со ЛГБТ заедница во Куманово

Пикник надвор од Куманово за членови на заедница со цел социјализација. Патните трошоци и храна ке бидат покриени од страна на ЛГБТ Јунајтед Тетово. Повеќе информации околу место, време на поаѓање и учество наскоро.

Continue reading

Girls day

Целодневна активност наменета за лезбејки, жени бисексуалки и транс жени – САМО ЖЕНИ! Организирано од страна на ЛБ Јунајтед

Continue reading