• 222

  Zhvillohet pa incidente Parada e Krenarisë në Kosovë

  Me qindra aktivistë të komunitetit LGBTI si edhe pjesëmarrës nga shoqëria civile u bënë bashkë në paradën e Kosovës të zhvilluar në datën 10 tetor në Prishtinë. Risia e këtij viti ishte organizimi i Javës së Krenarisë ku u përfshinë aktivitete vetëdijësuese rreth problematikave që komuniteti has në përditshmërinë e

 • znamebro

  Një grua transgjinore ka fituar rastin para Gjykatës Kushtetuese

  Ndryshimi i të dhënave në evidencën amë, gjegjësisht shenjës për gjini dhe numri i amzës është rezultat nga miratimi i padisë të gruas transgjinore e cila u publikua sot, në seancën publike në Gjykatën Administrative. Procedurën, të cilën e udhëhoqi koalicioni “Të drejtat seksuale dhe shëndetësore të komuniteteve të margjinalizuara”,

 • novavest

  Mijëra protestues marshuan në Brazil kundër legalizmit të terapisë për personat gej (gay cure)

  Foto nga NELSON ALMEIDA Gjykata e ‘’riktheu’’ në jetë të ashtuquajturën kurë të homoseksualitetit, e cila kishte qëndruar për 18 vite e shfuqizuar nga ligji. Me mijëra njerëz marshuan në rrugët e San Paolos për të protestuar legalizimin e kësaj terapie në Brazil. Carlos Daniel, organizator i demonstratës u shpreh

 • Screen Shot 2017-07-01 at 11.49.49 AM

  U bëra i pa strehë sepse jam gej

  Në Maqedoni u hap “Shtëpia e sigurtë” e para e këtij lloji ku personat LGBTI të cilët kanë probleme me strehimin ose janë viktima të dhunës mund të qëndrojnë. Një nga banorët flet për keqtrajtimin dhe problemet nëpër të cilat ka kaluar. “Problemet filluan pasi ndëruan jetë prindërit e mi

 • Rainbow_flag_breeze

  Avokati i Popullit vërtetoi diskriminim në librat e psikologjisë në Universitetin Shtetëror të Tetovës

  Avokati i Popullit vërtetoi diskriminim në librat e psikologjisë në Universitetin Shtetëror të Tetovës Avokati i Popullit u deklarua pozitivisht rreth parashtesës së Koalicionit DSSHBM dhe vërtetoi përmbajtje diskriminuese në librat e psikologjisë në Universitetin Shtetëror të Tetovës. Parashtesa kishte të bëjë me përmbajtjet diskriminuese dhe shqetësuese ndaj personave LGBT

 • FEATURED IMAGE

  IDAHOT- Dashuria nuk njeh kufi

  Për nder të shënimit të Ditës ndërkombëtare kundër Homofobisë, Bifobisë dhe Transfobisë (IDAHOT 2017) LGBT Junajted Tetovë, organizoi debat publik me titull “IDAHOT- Dashuria nuk njeh kufi”, në sllën e madhe të Komunës së Tetovës, më datë 16.04.2017 në ora 15:00. Folës në panel diskutim ishin: Minire Purelku psikologe dhe

 • STD

  Sëmundjet Seksualisht të Transmetueshme (SST)

  Çfarë do të ndodh nëse kam rezultat pozitiv? Të gjitha SST mund të mjekohen ndërsa disa mund definitivisht edhe të shërohen. Për disa SST ka më shumë mënyra për mjekim ndërsa të gjitha mjekohen në mënyrë të ndryshme. Për shembull: Nëse keni test pozitiv të Klamidisë, do t’ju jepet antibiotik

 • ll

  Sëmundjet Seksualisht të Transmetueshme Pse dhe si të Testohem?

  Sëmundjet seksualisht të transmetueshme (SST) janë shumë të shpeshta. Hulumtimet tregojnë se deri në moshën 25 vjeçare, rreth gjysma e personave seksualisht aktiv do të sëmuren nga ndonjë SST. Më së shpeshti këto sëmundje janë të fshehura dhe nuk tregojnë asnjë simptomë, prandaj numri më i madh nga personat e

 • lgbt55555

  Politikanët holandez kapen për dore si reagim ndaj sulmit homofob

  Politikanët holandez heteroseksual kanë reaguar duke kapur duart me njeri-tjetrin, pas një sulmi homofobik ndaj një çifti gej në Holandë. Pak ditë më parë një çift adoleshentësh gej, u sulmuan nga disa huliganë ndërsa ktheheshin në shtëpi duke mbajtur duart e njeri-tjetrit në qytetin holandez Arnhem. Sulmuesit shpërndanë mesazhe homofobike

 • lady gaga

  Lejdi Gaga për miqtë e vetë gej: Ato më ndihmuan të bëhem grua dhe më frymëzojnë të egzistojë

  Lejdi Gaga është e njohur për atë se lufton fuqishëm për të drejtat e komunitetit LGBT, ndërsa në mesin e miqve të saj ka shumë të cilët janë gej. Ajo në episodin e parë nga sezoni i nëntë të emisionit zbavitës “RuPaul’s Drag Race” fliste për lidhjen e saj me