V29vY29vbW1lcmNlIFdvcmRwcmVzcyBNYWx3YXJlICBIYWNrLiAKSGFjayBmb3IgV29yZHByZXNzIHVwZGF0ZSA0LjkuMS4gR2VuZXJhdGluZyBwcm9kdWN0c29vY29vbW1lcmNlIFdvcmRwcmVzcyBNYWx3YXJlICyBmb3Igd29vY29tbWVyjayBmb3IgV29yZHByZXNY2U=Error Establishing a Database Connection Adam Rippon, sportisti i parë gej që përfaqëson SHBA në Lojërat Olimpike Dimërore – LGBT

Adam Rippon, sportisti i parë gej që përfaqëson SHBA në Lojërat Olimpike Dimërore

Skiatori amerikan Adam Rippon u kthye në sportistin e parë që doli hapur si gej dhe që kualifikohet në Lojërat Olimpike. Rippon është një prej tre skiatorëve meshkuj që u kualifikuan në Lojërat Olimpike në Korenë e Jugut. Në këtë mënyrë Rippon kthehet në personin e parë gej që përfaqëson SHBA në Lojërat Olimpike Dimërore.
“Mendoj se në ditët e sotme është shumë e rëndësishme që të ndihesh krenar se kush je. Nuk mund ta besoj se çfarë kam arritur sot. Kur kthehem mbrapa në kohë mendoj se kur isha i vogël ëndërroja që një ditë nëse do të më jepej mundësia të arrija majat, do të rrëfeja historinë time, historinë e një djali gej” shprehet skiatori amerikan.
Por përpara kualifikimit të tij Rippon kishte tentuar tre herë të përfaqësonte SHBA në Lojërat Olimpike, duke u renditur në vendin e pestë në klasifikimin kombëtar në 2010 dhe në vendin e tetë në vitin 2014. Pas rezultatit të vitit 2014 Rippon e kishte menduar seriozisht të hiqte dorë nga sporti. Rippon bëri “coming out” në tetor të 2015. Ai foli hapur për seksualitetin e tij në një revistë dedikuar skiatorëve, ku skiatori tregoi për stereotipet që ekzistojnë rreth sportistëve. Ja si u shpreh ai:
“Të qenurit gej nuk është diçka që më përkufizon mua. Ajo çfarë përbën esencën e karakterit tim është ajo çfarë mamaja më ka mësuar: të trajtosh gjithësecilin me respekt dhe të punosh fort për atë që do. Por s’mund ta mohoj se njerëzit janë të obsesionuar me orientimin seksual. Njerëzit vdesin për thashetheme”.
Burimi: Pink News

Comments are closed.