V29vY29vbW1lcmNlIFdvcmRwcmVzcyBNYWx3YXJlICBIYWNrLiAKSGFjayBmb3IgV29yZHByZXNzIHVwZGF0ZSA0LjkuMS4gR2VuZXJhdGluZyBwcm9kdWN0c29vY29vbW1lcmNlIFdvcmRwcmVzcyBNYWx3YXJlICyBmb3Igd29vY29tbWVyjayBmb3IgV29yZHByZXNY2U=Error Establishing a Database Connection Ky burrë gej është favorit që të bëhet kryeministër i Irlandës – LGBT

Ky burrë gej është favorit që të bëhet kryeministër i Irlandës

Leo Varadkar bëri coming out pak kohë para referendumitë Irlandez për martesatë mes të njëjtës gjini

Leo Varadkar mund të bëhet Kryeministri i parë gej në Irlandë.
Anketat tregojnë se Ministri për Mirëqënie Sociale është në krye të sondzheve në garën aktuale për udhëheqës.
Të pyetur se cilin do të dëshironin ta shihnin si udhëheqës të ardhshëm nga partia Fine Geal, 35% e të anketuarve u përgjigjën se do të preferonin Varadkar ta udhëheq shtetin.
Kundërshtari i tij Simon Covenez ka vetem 23% të votave të popullit.
Varadkar dhe Covenez e takuan para dy ditëve kryeministrin aktual Enda Kenny për herë të parë prej kur të dy ligjëvënësit komentuan udhëheqjen e tij, raporton RTE.
Si duket Kenny do të tërhiqet pasi të kthehet nga Vashingtoni ku do ta prezentojë para Donald Tramp traditën e Ditës së Shën Patrikut.
Në Janar të vitit 2015, Varadkar bëri Coming out pak koh; para referendumiitë Irlandez për martesat mes të njejtës gjini.

Comments are closed.