Следни настани

 • No Upcoming Events Found

Новости

 • Rainbow_flag_breeze

  Народниот правобранител уврди дискриминација во учебниците по психологија на Државниот Универзитет во Тетово

  Народниот правобранител уврди дискриминација во учебниците по психологија на Државниот Универзитет во Тетово Народниот Правобранител позитивно се произнесе по претставката на Коалицијата СЗПМЗ и утврди дискриминаторска содржина во учебници по психологија на Државниот Тетовски Универзитет. Претставката се оденсуваше на дискриминаторски и вознемирувачки содржини кон ЛГБТ лицата и лицата болни од

 • FEATURED IMAGE

  ИДАХОТ – Љубoвта не познава граници

  По повод одбележувањe на Меѓународен ден против Хомофобија, Бифобија и Трансфобија (IDAHOT 2017) ЛГБТ Јунајтед Тетово, организираше јавна дебата, под наслов „ИДАХОТ – Љубвта не познава граници“ , во големата сала на Општина Тетово, на 16.04.2017 во 15:00 часот. Говорници на панел, дискусијата беа: Минире Пурелку – психолог и феминист,

 • STD

  Сексуално Преносливи Болести (ССТ)

  Што ќе се случи ако имам позитивен резултат? Сите СПБ можат да се лекуваат а некој и дефинитивно да се излечат. За некој СПБ има повеќе начини на лекување додека сите се лекуваат различито. На пример: Ако имате позитивен тест на Кламидија, ќе ви биде препишан антибиотик и тој ќе