Screen Shot 2017-07-01 at 11.49.49 AM

U bëra i pa strehë sepse jam gej

Në Maqedoni u hap “Shtëpia e sigurtë” e para e këtij lloji ku personat LGBTI të cilët kanë probleme me strehimin ose janë viktima të dhunës mund të qëndrojnë. Një nga banorët flet për keqtrajtimin dhe problemet nëpër të cilat ka kaluar. “Problemet filluan pasi ndëruan jetë prindërit e mi

Continue reading

Rainbow_flag_breeze

Avokati i Popullit vërtetoi diskriminim në librat e psikologjisë në Universitetin Shtetëror të Tetovës

Avokati i Popullit vërtetoi diskriminim në librat e psikologjisë në Universitetin Shtetëror të Tetovës Avokati i Popullit u deklarua pozitivisht rreth parashtesës së Koalicionit DSSHBM dhe vërtetoi përmbajtje diskriminuese në librat e psikologjisë në Universitetin Shtetëror të Tetovës. Parashtesa kishte të bëjë me përmbajtjet diskriminuese dhe shqetësuese ndaj personave LGBT

Continue reading

FEATURED IMAGE

IDAHOT- Dashuria nuk njeh kufi

Për nder të shënimit të Ditës ndërkombëtare kundër Homofobisë, Bifobisë dhe Transfobisë (IDAHOT 2017) LGBT Junajted Tetovë, organizoi debat publik me titull “IDAHOT- Dashuria nuk njeh kufi”, në sllën e madhe të Komunës së Tetovës, më datë 16.04.2017 në ora 15:00. Folës në panel diskutim ishin: Minire Purelku psikologe dhe

Continue reading

STD

Sëmundjet Seksualisht të Transmetueshme (SST)

Çfarë do të ndodh nëse kam rezultat pozitiv? Të gjitha SST mund të mjekohen ndërsa disa mund definitivisht edhe të shërohen. Për disa SST ka më shumë mënyra për mjekim ndërsa të gjitha mjekohen në mënyrë të ndryshme. Për shembull: Nëse keni test pozitiv të Klamidisë, do t’ju jepet antibiotik

Continue reading

ll

Sëmundjet Seksualisht të Transmetueshme Pse dhe si të Testohem?

Sëmundjet seksualisht të transmetueshme (SST) janë shumë të shpeshta. Hulumtimet tregojnë se deri në moshën 25 vjeçare, rreth gjysma e personave seksualisht aktiv do të sëmuren nga ndonjë SST. Më së shpeshti këto sëmundje janë të fshehura dhe nuk tregojnë asnjë simptomë, prandaj numri më i madh nga personat e

Continue reading

lgbt55555

Politikanët holandez kapen për dore si reagim ndaj sulmit homofob

Politikanët holandez heteroseksual kanë reaguar duke kapur duart me njeri-tjetrin, pas një sulmi homofobik ndaj një çifti gej në Holandë. Pak ditë më parë një çift adoleshentësh gej, u sulmuan nga disa huliganë ndërsa ktheheshin në shtëpi duke mbajtur duart e njeri-tjetrit në qytetin holandez Arnhem. Sulmuesit shpërndanë mesazhe homofobike

Continue reading

LGBT1

Dakota e Jugut, shteti i parë në Amerikë që miraton legjislacion anti-LGBT

Dakota e Jugut, është bërë shteti i parë në Amerikë që ka nënshkruar projektligjin që e shndërron në legale diskriminimin ndaj personave LGBT. Guvernatori Dennis Daugaard nënshkroi këtë projektligj që i lejon agjencitë e ndryshme dhe sektorin e shërbimeve shëndetësore të refuzojnë dhënien e shërbimeve ndaj personave LGBT bazuar në

Continue reading

istrazuvanje

HULUMTIM PËR MATJEN E REZULTATEVE SOCIAL-EKONOMIKE PËR PERSONAT LGBTI

Duke filluar nga data 1 shkurt, personat LGBTI të cilët jetojnë në Shqipëri, Bosnjë dhe Herzegovinë, Kroaci, Kosovë, Maqedoni, Mal i Zi, Serbi dhe Slloveni, mund ta plotësojnë pyetësorin i cili ka për qëllim t’i zbulojë problemet dhe sfidat me të cilat ballafaqohen personat LGBTI për shkak të orientimit seksual,

Continue reading

love

Gjykata Italiane për herë të parë pranoi një çift të së njejtës gjini si prindër të fëmijëve nga nëna surrogate

Një gjykatë në Itali solli vendim historik duke e pranuar çiftin e së njejtës gjini si prindër legal të dy fëmijëve të tyre të lindur nga nëna surrogat në SHBA. Gjykata e apelit në qytetin Trento solli vendimin se të dy burrat mundet të regjistrohen si baballar të fëmijëve, në

Continue reading